
Csirkés ragu
Elkészítés
Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A húst leöblítjük. A mandulát durvára összevágjuk.
Elkészítés: A zöldbabot forró vízben kb. 12 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és erős tűzön megpirítjuk benne a hús mindkét oldalát. Lassú tűzön további 10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk. Közben a joghurtot elkeverjük 2-3 evőkanál vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a mandula háromnegyedét. A visszamaradt zsiradékban 2-3 percig kevergetve pirítjuk a hagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a zöldbabot, és még 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a levest, sóval, borssal megszórjuk, felforraljuk. A húst és a zöldségeket tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mandulás joghurttal, és megszórjuk a maradék mandulával. A maradék joghurtot külön kínálhatjuk hozzá.











