A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk a hagymával.
A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd felkarikázzuk (aki szeretné, meghámozhatja őket). A fokhagymát szintén megpucoljuk és felaprítjuk, majd belekeverjük a tejfölbe.
Szétválasztjuk a tojást, és a sárgáját hozzáadjuk a fokhagymás tejfölhöz, majd összekeverjük.
Egy hőálló edényt kivajazunk és a zöldségek felét belerakjuk. Megszórjuk egy kis sóval vagy ételízesítővel, majd másfél kanál zsemlemorzsával. Erre kerül a tejfölös keverék fele és a megpirított csirkehús.
A zöldségek másik felével beborítjuk az egészet. Ezeket szintén sózzuk, majd mehet rá a maradék zsemlemorzsa és a fokhagymás tejföl másik fele. Lereszeljük a sajtot, az kerül a tetejére.
Fólia alatt előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.