
recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkeragu zöldbabbal elkészítéséhez vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket szintén megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük. A csirkemellfilét hideg víz alatt gyorsan leöblítjük, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk, a végeit lecsípjük, és a hüvelyeket kisebb darabokra vágjuk.
- Egy nagyobb, vastag falú serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk, közben időnként megkeverjük, hogy ne kapjon színt túl gyorsan. Amikor a hagyma már kezd puhulni, beletesszük a fokhagymát is, és további fél percig pirítjuk, amíg finom illata nem lesz.
- A felkockázott csirkemellet a hagymás alapra tesszük, és magasabb lángon, folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Belekeverjük a sűrített paradicsomot, amit egy-két percig együtt pirítunk a hússal, hogy az ízek koncentráltabbá váljanak. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel. Ha úgy látjuk, túl sűrű, adhatunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet is, hogy szép selymes mártásunk legyen.
- A csirkeraguhoz hozzáadjuk a zöldbabot. Lefedjük az edényt, és alacsony lángon, lassan főzzük kb. 30 percig. A cél, hogy a hús omlós legyen, a zöldbab pedig puhára, de nem szétesőre főjön. Közben néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
- A zöldbabos csirkeragut főzés végén megkóstoljuk, és ha kell, még egy csipet sóval vagy borssal igazítunk az ízén. El is készült a csirkeragu zöldbabbal, melegen, frissen főtt rizzsel tálaljuk, de friss kenyérrel is nagyon jól illik.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldbabos csirkeragu!
Megjegyzés
A zöldbab fajtájától függően a főzési idő változhat: a zsengébb, ceruzabab típus hamarabb megpuhul, míg a vastagabb hüvelyűek több időt igényelnek.



















