
recept
Egyszerű
Sült csirkemell szőlős chutney-val
Hozzávalók
Elkészítés
- A szőlőt leszemezzük, kettévágjuk a szemeket. A cukrot száraz serpenyőben karamellizáljuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt hagymákat és összekeverjük. Felöntjük a borral, ízesítjük a fahéjjal és az ánizzsal.
- Kevés víz hozzáadásával 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a csili felaprított húsát, a szőlőszemeket, kevés sót, amennyiben szükséges kevés vízzel hígítjuk, lekvársűrűségűre főzzük.
- Közben a megmosott, leszárított húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük a zúzott fokhagymával. Felforrósított serpenyőben és olajon megsütjük.
- Körete lehet pirított burgonya, párolt rizs, grillezett zöldségfélék.
ROSTON SÜLT CSIRKEMELL RIZOTTÓVAL ÉS SPÁRGÁVAL>>>
SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL>>>
KOKTÉLPARADICSOM-ÁGYON SÜLT CSIRKEMELL>>>
Megjegyzés
Készíthetjük mazsolával /pl. aranymazsola/ vagy vegyesen, szőlő és mazsola keverékével.












