Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csirkemájas-tojásos töltött dagadó recept
recept
Mester

Csirkemájas-tojásos töltött dagadó

90 perc
0 adag
Megfizethető
3
2015. 05. 04.

Elkészítés

Elkészítés: A dagadót óvatosan felszúrjuk, majd kívül-belül bedörzsöljük kevés sóval és borssal.

A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A hagymát félbevágva felszeleteljük, és a szalonna kisütött zsírján megdinszteljük, beletesszük a megtisztított, nagyobb kockára vágott csirkemájat. Megsózzuk, borsozzuk és megpirítjuk.

A zsemléket egy kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva beletesszük egy nagyobb tálba, és hozzáadunk egy felvert tojást, sót, borsot, őrölt köményt, az apróra vágott zsálya- és petrezselyemleveleket, alaposan összedolgozzuk. A tojásokat 6-8 darabra vágva hozzáadjuk a kihűlt csirkemájjal együtt, óvatosan összedolgozzuk.

Az így kapott tölteléket beletöltjük a dagadóba, és hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. A megtöltött dagadót kizsírozott tepsibe tesszük, a tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel, hogy ne száradjon ki sülés közben. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarva 190 fokon, körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk, és még 5-10 percig szép pirosra sütjük.

Miután elkészült, pár percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Hidegen és melegen is, egyaránt nagyon finom.

Megjegyzés
Nagyon kedvelem a töltött húsokat, mert a különféle alapanyagokból minden alkalommal más és más ízvilágot kreálhatunk. Ráadásul olyan étel, amit hidegen és melegen is jó fogyasztani, ha akarjuk, melegen készíthetünk hozzá párolt vagy sült zöldségeket, burgonyapürét, rizsköretet, hidegen pedig tökéletes mellé egy egyszerű saláta is. A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Rakott krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt)
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott krumpli kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral recept
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke recept
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt) recept
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.