A saláta hozzávalóit megmossuk, megpucoljuk és nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Sózni tilos! Alaposan összekeverjük.
Közben elkészítjük a dresszinget. A tojássárgájához sót és egy kevés citromlevet adunk, majd habverővel kikeverjük. Csurgatva, óvatosan öntjük az olajat a tojáshoz, miközben intenzíven keverjük (a készítésnél fontos, hogy a tojás és az olaj azonos hőmérsékletű legyen). Hozzákeverjük a tejszínt is. Megsózzuk, majd fehér borssal és mustármaggal fűszerezzük, és nádcukorral édesítjük.
A csicseriborsót átválogatjuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd a fokhagymákkal együtt ledaráljuk. Befűszerezzük, és a finomra vágott petrezselyemmel együtt összedolgozzuk. Fél órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután nedves kézzel golyókat, esetleg laposabb pogácsákat formázunk.
Ha az első próbasütésnél szétesik a golyó, akkor az ízével harmonizáló csicseriborsólisztet adunk hozzá. Tűzforró olajban 2-3 perc alatt világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, friss salátával, sült édesburgonya chipsszel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.