A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Előkészítjük az alapanyagokat. A spárgát megszabadítjuk a fás részeitől: vagy letörjük, vagy levágjuk. Zöldséghámozóval meghámozzuk, majd nagyjából 3-4 centis darabokra vágjuk.
A feldarabolt spárgát egy kis tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadunk 1-2 darab hámozatlan, megroppantott fokhagymagerezdet, majd betoljuk sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
A tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően elkészítjük.
Amíg a spárga sül és a tészta fő, felvágjuk a csirkemellet nagyjából 2 centis kockákra. Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, erre rakjuk a felkockázott csirkét, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, a citromlével.
Felöntjük a csirkét a fehérborral, majd amikor az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a megmaradt, apróra vágott foghagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, és pár percig pirítjuk. Azután felöntjük a tejszínnel, beleforgatjuk a megsült spárgát, megszórjuk a lereszelt parmezán felével, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tésztát, alaposan összeforgatjuk, végül friss bazsalikomlevéllel ízesítjük, és a reszelt parmezán másik felével tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogy készül a Citromos spárgás-csirkés penne!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.