Citromos-petrezselymes pisztráng recept
recept
Bonyolult

Citromos-petrezselymes pisztráng

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2016. 09. 02.

Elkészítés

  1. A pisztrángokat jól megmossuk hideg vízben. Az egyik citromot kettévágjuk, és a levével kívül és belül alaposan megcsepegtetjük és bedörzsöljük a halakat. Ezután a pisztrángokat pár csepp Worcestershire szósszal bedörzsöljük, a hasüreget is (ne túl sok szószt tegyünk, csak pár cseppet, különben túl erős ízt ad). Ezután a halakat 1 vagy 2 órát a hűtőben állni hagyjuk. A citromlé nagyon szép fehér színt ad ugyanis a húsnak.
  2. A pisztrángokat kívűl-belül megsózzuk, megborsozzuk. Lisztben megforgatjuk a halakat (úgy is finom, ha a lisztbe kevés őrölt csemege paprikát keverünk, ez szép aranyszínt ad). Tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk, hogy a liszt feszesen és szárazon megmaradjon a pisztrángokon, és ne váljon le olyan könnyen a sütés közben. (Ezt panírozásnál is ajánlott.)
  3. 1 evőkanálnyi forró vajban vagy kevés olajban, és közepes lángon úgy 15-20 percig sütjük őket - finom ropogósra.
  4. A halat szalvétákra tesszük tálalás előtt, hogy ne legyenek túl zsírosak, olajosak.
  5. Az apróra vágott petrezselymet forró vajban, vagy olajban hirtelen megfuttatjuk és tálaláskor a pisztrángokra szórjuk, majd a második citromból karikákat vágunk. A citromkarikákat késsel a közepéig bevágjuk, és ráállítjuk a sült halra.

Köretnek majonézes burgonyasalátát vagy vajban sült burgonyát kínálunk.

Megjegyzés
Bakonyi Péter, a Bakonyi pincészet tulajdonosának, borászának ajánlata halas fogásokhoz: "Halakhoz a Csavargó 2015 évjáratú boromat ajánlanám. Kevéske széndioxiddal is ropogós, könnyed, élénk savú. Királyleányka, Zöld veletelíni és Chardonnay. Van benne virágosság, keserűség, "édesség", Igazi halbornak tartom, ami jól támogatja emészetőnedveinket a hal bontásában. Még azt a halat is megeszi az ember ezzel a borral, amit ne adj isten kissé túlkészítettek és száraz, szívós lett. Na azért halászléhez nem tenném oda, az igaz. Ahhoz menjen a rozém, ami kékfrankos,zweigelt házasítás mindössze 11,5 % alkohollal. Mindkettő hidegerjesztésű, elsődleges zamatokkal bíró reduktív bor." Keresd a Bakonyi Pincészet standját a 25. Budapest Borfesztiválon!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Majonézes tonhalkrém

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Tárkonyos krumplileves csirkemellel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Petrezselymes tavaszi leves
Recept
Egyszerű

Petrezselymes tavaszi leves

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Zöldborsós tokány
Recept
Mester

Zöldborsós tokány

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel
Recept
Egyszerű

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel

60 perc
|
3 adag
|
Költséges

Hasonló receptek

Paradicsomos cukkinifőzelék sült pisztránggal  recept
Recept
Bonyolult

Paradicsomos cukkinifőzelék sült pisztránggal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pisztráng sütőpapírban sütve recept
Recept
Egyszerű

Pisztráng sütőpapírban sütve

45 perc
|
2 adag
|
Költséges
Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával recept
Recept
Bonyolult

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gombával töltött pisztráng recept
Recept
Bonyolult

Gombával töltött pisztráng

45 perc
|
1 adag
|
Költséges

Friss receptek

Jus recept
Recept
Egyszerű

Jus

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vaníliasodó pudingból recept
Recept
Egyszerű

Vaníliasodó pudingból

15 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Csirkés taco recept
Recept
Egyszerű

Csirkés taco

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Csülkös-káposztás bableves  recept
Recept
Egyszerű

Csülkös-káposztás bableves

145 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Svéd almás csiga  recept
Recept
Rafinált

Svéd almás csiga

50 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Sertéstokány füstölt szalonnával recept
Recept
Egyszerű

Sertéstokány füstölt szalonnával

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.