A sütés nélküli citromos kekszes szelet elkészítéshez első lépésként egy mélyebb tálat előveszünk és beleöntünk két deci tejet, amiben elkeverjük a vaníliás cukrot.
Előkészítünk egy közepes méretű tepsit. A rövidebbik oldalához hozzámérjük a babapiskótát, valószínűleg másfél fogja végig érni.
A babapiskótát belemártjuk a vaníliás tejbe, fektetve odaállítjuk az élére a tepsi rövidebbik oldalához. Három-négy szögletes vajas kekszet (mérettől függően) belemártunk a tejbe, és szorosan odaállítjuk a piskóta mellé. Ezt ismételjük a tepsi végéig, így alakul ki a különböző magasságú keksz-, illetve piskótaalap.
A citromos krém elkészítéséhez egy-két deci tejben csomómentesre keverjük a pudingport a kristálycukorral. Habverővel eloszlatjuk benne az öt tojássárgáját. Belereszeljük a citromok héját, hozzáfacsarjuk két citrom levét. Feltesszük főni a maradék tejet, ha felforrt, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tojásos elegyet, és továbbra is kevergetve sűrűre főzzük.
Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd eloszlatjuk benne a vajat is. Ráöntjük a tepsiben várakozó piskótára és kekszre, ügyelünk rá, hogy minden rést kitöltsön a citromos krém. Óvatosan hozzáütögetjük a tepsit a konyhapulthoz, hogy a légbuborékok is eltűnjenek. Legalább két órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt habot verünk a tejszínből, és rákenjük a hideg, megdermedt citromos krém tetejére. Végül reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.