Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem, és kézi mixer dagasztó betétjével simára kikeverem a tésztát. 6 darab szilikonos gyűrű- vagy savarin-formát félig megtöltök tésztával, és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig, amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kel a tészta, addig a szirupot elkészítem. A cukrot a citrom levével, a vízzel és a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon addig főzöm, míg besűrűsödik.
A megkelt kis tésztákat 190 fokos előmelegített sütőben egy sütőlapra téve 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm. Kifordítom a formából, egy tálba teszem, meglocsolom a langyos sziruppal, míg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára, a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.