Előkészítés: A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A csirkét négy részre vágjuk, és a fűszerek felével beszórjuk. Egy fél citrom héját burgonyahámozóval lehámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A másik felét lereszeljük, a citrom levét pedig kifacsarjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
Elkészítés: A csirkét egy nagy kivajazott fóliára tesszük. Beszórjuk a citromhéjjal, és meglocsoljuk 2 teáskanál citromlével. A tetejére néhány kocka vajat teszünk, lefedjük egy másik fóliával, és tepsibe rakjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben összekeverjük a tejfölt a petrezselyemmel és a fűszerek másik felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és citromlét adunk hozzá. A rizst 20 percig főzzük zöldséges lében (2 és fél dl rizshez 5 dl zöldséglevest keverünk), és az utolsó 5 percben a zöldségeket is beletesszük. A zöldséges rizst tálra tesszük, ráhelyezzük a citromos sült csirkét, és leöntjük a tejfölös szósszal (mellé is tálalhatjuk).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.