A szalonnát felkockázom, a hagymákat, paradicsomot, paprikát aprítom.
Olajon megpirítom a szalonnát, majd ezen a hagymát. Rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm.
Hozzáadom a paprikát és paradicsomot. Ráöntöm a paradicsomlét. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor már csaknem megfőtt az étel, beleöntöm a babot, a kukoricát és a sört. Összeforralom.
A bátrabbak ekkor tehetnek bele 3-4 kocka csokoládét. Aki pedig cifrázni akarja, szór rá reszelt sajtot, s beteszi a forró sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
Megjegyzés
Ezt az ételt sokan mexikóinak tartják, jóllehet Texasból indult el, eredetileg egy csípős marhahúsételként, bab nélkül. Az USA-ban egyszerűen chili-nek hívják. A sült bab később került hozzá, s így lett népszerű Amerika-szerte. A világ a Bud Spencer és Terence Hill spaghetti western-jeiből ismerte meg, s mára már számos országban - így nálunk is - elterjedt és kedvelt. Számos változata van, sokan még ma is tesznek bele marhahúst is (lapockát, nyakat) kockára vágva. Nos, az én
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.