
recept
Egyszerű
Burgonyagratin (csőben sült krumpli)
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit uborkagyalun vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük, és egy 24 cm-es piteformát kikenünk margarinnal. A margarint megolvasztjuk.
- Először a burgonya egyharmad részét körkörösen a formába rakjuk úgy, hogy részben egymást fedjék. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a hagymaszeletek felét, majd megszórjuk egy marék reszelt sajttal, és rákanalazzuk az olvasztott margarin felét.
- Ismét a burgonya harmada következik, amit szintén meghintünk sóval és borssal. Befedjük a maradék hagymával, megszórjuk egy marék reszelt sajttal, meglocsoljuk a maradék olvasztott margarinnal. Az utolsó körben a maradék burgonya karikákat rakjuk rá, amit meghintünk sóval, borssal.
- Rákanalazzuk a tejszínt, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokon alul-felülsütéssel az alsó bordamagasságon 40 perc alatt szép barnára sütjük.
LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI)>>>
TEPSIS KRUMPLI ZÖLDBORSÓVAL>>>
TOJÁSOS-KRUMPLIS LEPÉNY>>>
Megjegyzés
Ebben a francia zöldséges fogásban a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés íze adja. Magában is remek étel, de köretként is kiváló. Ha már kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.


















