A brokkolis puffancshoz a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. A brokkoli szárát sem dobjuk ki, azt is feldaraboljuk és a brokkolirózsákkal együtt sós vízben puhára főzzük a zöldségeket.
A megfőtt brokkolit és krumplit lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A masszát fűszerezzük sóval, hozzáadunk egy kevés olajat és apránként annyi lisztet, hogy jól formázható legyen és már ne tapadjon a kezünkhöz.
Olajozott kézzel kicsípünk egy gombócot a masszából, a tenyerünkben ellapítjuk és a közepére helyezünk egy adag reszelt sajtot. Megformázzuk úgy, mint egy fasírtot és kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra, de nem égettre sütjük.
Még melegen tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a brokkolis puffancs!
Megjegyzés
A brokkolis puffancs töltetlenül, de sajttal és sonkával töltve is finom ebéd és vacsora lehet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.