A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd a tojással és a vízzel is összedolgozzuk. Az így kapott kemény tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A töltelékhez kissé megpároljuk brokkolit, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, megpároljuk az olajon, a brokkolit is hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk rajta, majd félretesszük hűlni.
A tojásokat egy nagy tálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy csipetnyi szerecsendióval megszórjuk. Hozzáadjuk a tejet, a csíkokra vágott sonkát, a reszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát (ha nagyon tocsogós). Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás brokkolit.
A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába aljába terítjük. Erre tesszük a tölteléket, egyenletesen elrendezzük, majd a maradék tésztát is kinyújtuk, és befedjük vele a tölteléket. Az oldalát alaposan lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és szintén megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alacsony fokozaton.
Megjegyzés
Aki nem szereti a brokkolit, készítheti más zöldségekkel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.