A burgonyát meghámozzuk, majd tetszőleges, de egyforma alakúra vágjuk őket.
Egy zsírpapírral kibélelt tepsire rakjuk, olajjal, sóval, borssal és egy kis fűszerpaprikával összekeverjük, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben rakjuk és aranybarnára pirítjuk.
Egy felhevített lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, amit üvegesre pirítunk .
Meghintjük piros fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük majd egy kis hideg vízzel felöntjük az alapot, hogy a paprika ne égjen meg, ne legyen keserű.
Ezután belerakjuk a felcsíkozott bélszínt, majd pár perc főzés, pirítás után belerakjuk az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, TV paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórhatjuk füstölt fűszerpaprikával.
Kis vízzel, vagy alaplével felöntjük, zöldborsót rakunk bele és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Ha a burgonya megpirult a sütőben, a hús pedig puha, összeforgatjuk és kitálaljuk.
Tetejére vághatunk még apróra vágott paradicsomot, paprikát és friss petrezselymet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.