
recept
Egyszerű


Borsóleves galuskával
5
leves receptekborsólevesmagyaros borsóleveszöldborsóalapanyagtípusalkalomAllergénekebéd-vacsora otthonraelőételfehérjeGlutént tartalmazó gabonafélékháziasjellegleveslevesbetétLevesekmagyarmagyarosNagy tavaszi receptversenynemzetiség, országstílusTavaszitípusTojásVasárnapi ebédvegetáriánusVersenyekZöldséglevesek
Hozzávalók
A galuskához:
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót, megsózzuk és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
- A répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezeket is hozzáadjuk a leveshez, ízesítjük sóval és ételízesítővel.
- 5 percig főzzük, majd a kis kockákra vágott burgonyát is beletesszük és még 10 percig főzzük.
- Ameddig fő a leves, elkészítjük a galuskát. Ehhez egy tálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, pici sót és fokozatos víz hozzáadásával (0,5 dl) nokedli tésztát keverünk belőle.
- A galuskákat az elkészült, de még forrásban lévő levesbe szaggathatjuk. Amikor feljönnek a felszínre, főzzük még 1-2 percig. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Zsnege borsóból a legfinomabb!




















