A felkockázott zsemlét tálba tesszük. 2 db tojást szétválasztunk, a sárgájákat simára keverjük a többi tojással. A zsemléhez adjuk, és megsózzuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, továbbá a durvára vágott diót, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 190 fokon 25 percig sütjük.
A tekercsekhez a gondosan megtisztított húst 4 szeletre felvágjuk, kiklopfoljuk azokat, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Mindre 1-1 szelet sonkát teszünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük. A tekercseket aranyszínűre sütjük a felforrósított olívaolajon, azután tepsibe rakjuk őket, és 190 fokon 20 percig sütjük. Végül kivesszük, és 10-15 percig pihentetjük.
A körethez vékonyan felkarikázzuk a meghámozott lila hagymát. A megtisztított cukorborsóhüvelyeket félbevágjuk a megmosott koktélparadicsomokkal együtt. A hússütő serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukorborsót. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szárazon megpirított fenyőmagot.
A mártáshoz vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a citromlével. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a megolvasztott vajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Lehúzzuk a tűzről, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Ezzel, a zöldségekkel és a zsemlefelfújttal kínáljuk a felszeletelt hústekercseket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.