Borjú hortobágyi recept
recept
Rafinált

Borjú hortobágyi

120 perc
0 adag
Költséges
2020. 02. 03.

Elkészítés

  1. Egy lábasban a kacsazsíron, megpirítjuk a szalonnát, majd pörkölt alapot készítünk. Hozzárakjuk a nagyobb darabokban hagyott borjú nyakat, felöntjük vízzel és készre főzzük. A megfőtt borjúnyakat és a szalonnát kivesszük az alapból és lehűtjük. A pörkölt alaphoz hozzáadjuk a vörösbort és a friss chilit, majd felforraljuk. A pörkölt alapot leturmixoljuk, egy szűrőn áttörjük, utóízesítjük és egy szép bevonó képes mártást kell hogy kapjunk belőle.
  2. A lehűtött borjú nyakat felkockázzuk és a mártás egy részével szaftos, jó ízű tölteléket készítünk belőle, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, hagyományos palacsinta tésztát készítünk és közepes méretű serpenyőben, palacsintákat sütünk.
  3. A kész tölteléket palacsintába töltjük, feltekerjük, a két szélét levágjuk, majd a borjú nyelves, fokhagymás spenót ágyra helyezzük. A paprikás mártást köré tálaljuk, majd tejföl pöttyökkel egészítjük ki az ételt.
  4. A megtisztított spenótot tálaláskor egy serpenyőben enyhén megfonnyasztjuk, kevés sóval ízesítjük, összeforgatjuk a borjúnyelv kockákkal , a savanyított fokhagymákkal és a mélytányér aljába tálaljuk.
  5. A borjú nyelvet, hideg vízben áztatva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd leöntjük róla vizet. Másnap hideg vízben, a felsorolt alapanyagokkal puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
  6. A megpucolt fokhagyma gerezdeket a fűszerekkel és a két olaj keverékében majdnem, puhára konfitáljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a sót és összeforraljuk. Legalább egy napot savanyítsuk a fokhagymákat. Tálaláskor félbe vágjuk a fokhagyma gerezdeket.



Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi sós derelye
Recept
Egyszerű

Hortobágyi sós derelye

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hortobágyi palacsinta torta
Recept
Egyszerű

Hortobágyi palacsinta torta

60 perc
|
6 adag
|
Költséges

Hasonló receptek

Barna sörös báránycsülök recept
Recept
Rafinált

Barna sörös báránycsülök

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gombakrémleves egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Gombakrémleves egyszerűen

30 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Fasírt recept
Recept
Egyszerű

Fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Frankfurti leves recept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Epres-rebarbarás keksz  recept
Recept
Egyszerű

Epres-rebarbarás keksz

90 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Csőben sült zöldséges csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Csőben sült zöldséges csirkemell

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sajtos-sonkás gofri recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás gofri

45 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Csirkés enchilada recept
Recept

Csirkés enchilada

45 perc
|
4 adag
Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba recept
Recept
Egyszerű

Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hagyományos cseresznyebefőtt recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos cseresznyebefőtt

70 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Piskóta alaprecept
Recept
Egyszerű

Piskóta alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Egyszerű büfés lángos  recept
Recept
Bonyolult

Egyszerű büfés lángos

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Frankfurti leves virslivel  recept
Recept
Bonyolult

Frankfurti leves virslivel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.