Bolognai lasagne, ahogy Gáspár Bea készíti recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejZeller

Bolognai lasagne, ahogy Gáspár Bea készíti

55 perc
6 adag
Költséges
2024. 08. 02.
Tápérték(1 adag)
560 kcal Energia
24.3 g Zsír
40.7 g Szénhidrát
37.8 g Fehérje

Elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat felütjük, egy aprítóba tesszük, és a gép segítségével felverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet (tojásonként 10 dekagramm lisztet használunk) és a sót, és összekeverjük. Amikor a tészta már majdnem elválik az edény falától, kevés olívaolajat öntünk hozzá, és az aprítóval néhány percig keverjük még. Egy lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk a tésztát, és felhasználásig folpakba csomagoljuk.
  2. A raguhoz olívaolajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, félrehúzzuk az edény szélére és beletesszük a darált húst. Amikor a hús megpirult, kiszeszedjük.
  3. Egy aprítógép segítségével összevágjuk a meghámozott zellert, répát, szárzellert, és a serpenyőbe, a hagymára öntjük, majd megpároljuk. Felöntjük a vörösborral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket. Felöntjük a paradicsomszósszal és a hámozott paradicsommal, visszatesszük a húst, és felöntjük vízzel. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, petrezselyemmel, barna cukorral és sóval is, ha szükséges.
  4. A besamelmártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és felöntjük tejjel. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A tésztát annyifelé vesszük, ahány réteget szeretnénk készíteni. Lisztezett felületen tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát.
  6. A tepsi aljára tesszünk egy réteg szószt, befedjük az egyik tésztalappal, ráöntjük a besamel egy részét, majd újból a raguból rakunk egy réteget. Ezután következik ismét a tésztalap, besamel és a ragu. A tetejére tésztalap kerüljön, amire mozzarella sajtot és parmezánt rakunk. Alufóliával lefedjük, és 170 fokon 35 percig sütjük. 25 perc után levesszük a fóliát, hogy a sajt megpiruljon.

Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a bolognai lasagnét

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legegyszerűbb paradicsomos tészta
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb paradicsomos tészta

35 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Spenótos-ricottás kagylótészta
Recept
Egyszerű

Spenótos-ricottás kagylótészta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tejfölös-virslis sztrapacska
Recept
Egyszerű

Tejfölös-virslis sztrapacska

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Tofus pirított tészta
Recept
Egyszerű

Tofus pirított tészta

35 perc
|
4 adag
|
Költséges
Sült padlizsános tészta
Recept
Egyszerű

Sült padlizsános tészta

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Laskagombás carbonara spagetti
Recept
Egyszerű

Laskagombás carbonara spagetti

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Csirkegombócleves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Csirkegombócleves, ahogy Gáspár Bea készíti

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Formázott csirkemell, ahogy Gáspár Bea készíti  recept
Recept
Egyszerű

Formázott csirkemell, ahogy Gáspár Bea készíti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Gluténmentes citromos-túrós szelet	 recept
Recept
Egyszerű

Gluténmentes citromos-túrós szelet

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Spenóttal-sajttal töltött csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Spenóttal-sajttal töltött csirkemell

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tejszínes sárgabarack-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes sárgabarack-krémleves

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
A legegyszerűbb paradicsomos tészta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb paradicsomos tészta

35 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

Túrógombóc

80 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Cheddar sajtos burgonyás pite recept
Recept
Rafinált

Cheddar sajtos burgonyás pite

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.