A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle egy kerek tésztakiszúróval.
Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott tésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkor kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal. Vaksütéssel kb. 10 percig sütjük, majd a "nehezék" nélkül további 2 percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával.
A krémmel megtöltjük a kihűlt pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetetjét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a bogyós gyümölcsös mini pite
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.