
recept
Egyszerű
Bögrés-krumplis lepényke
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet a tejjel-vízzel átlagos palacsintatészta állagúvá keverjük. Sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük. Kevés pirospaprikával tessszük színesebbé.
- A krumplit megfőzzük, majd a meghámozás után felkarikázzuk. Kiolajozott (vagy kivajazott) közepes méretű tepsibe tesszük, majd az alján szétterítjük a burgonyakarikákat.
- Ráöntjük a tésztát, és 180-200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
Megjegyzés
1 bögre = 2,5 dl (körülbelül) Ez a recept több módon elkészíthető, tetszőlegesen lehet beletenni különböző hozzávalókat (pl.: sonka, kolbász, virsli, hagyma, kukorica).
Ajánljuk még
Hasonló receptek

Recept
Rafinált
Sütőtökös gnocchi körtével, gorgonzolaszósszal és pirított dióval
70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető






















