A bográcsos vegyes pörkölt elkészítéséhez amarhahúst felkockázzuk. A bográcsban felforrósított zsír felén kiolvasztjuk a kétféle, kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd pár perc dinsztelés után az áttört fokhagymát is belekeverjük. Egy-két percig együtt pároljuk, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a kétféle paprikát. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű, tartalmas alapot nem kapunk.
Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és belekeverjük az őrölt pirospaprikákat – mind a klasszikusat, mind a füstölt változatot. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, alaposan átforgatjuk, majd visszatesszük a bográcsot a tűzre. Amikor a hús kifehéredik, felöntjük alaplével, és beletesszük a fűszereket is: őrölt köményt, babérlevelet, rozmaringot, kakukkfüvet és kevés mustárt. A marhahúst addig főzzük, míg félig megpuhul.
Közben előkészítjük a többi húsfélét is: megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a bogrács tartalmához, és együtt főzzük készre az ételt.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy tálban összeforgatjuk a maradék olvasztott zsírral, sóval és borssal. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 220 °C-on addig sütjük, amíg szép piros, ropogós kérget kap. A bográcsos vegyes pörköltet végül a sült burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.