
recept
Egyszerű
Bodzafánk fahéjas porcukorba hempergetve
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A bodzafánkhoz a bodzavirágot alaposan megmossuk, lecspegtetjük, majd lecsipkedjük a szárról.
- A tojást összekeverjük a vaníliás cukorral és egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a szénsavas ásványvizet. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük a masszát. Végül belekeverjük a lecsipkedett bodzavirágot is. Sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, ha szükséges, még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá.
- Egy serpenyőbe öntünk bőségesen olajat, és felhevítjük. Amikor már kellően felforrósodott, egy evőkanállal kis halmokat kanalazunk bele a masszából. Kisebbre vesszük a lángot, majd többször átfordítva szép pirosra sütjük a fánkokat.
- A megsült fánkot papírtörlőreszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás-fahéjas porcukorban. Az elkészült fánkot még melegen tálaljuk.




















