Az előtésztához 1/2 kocka élesztőt 60 dkg tönkölyliszt és 5 dkg rozsliszt keverékébe morzsoljuk, majd 6,5 dl meleg víz (30-40 fok) 1 evőkanál mézzel elkeverünk, és a lisztes keverékhez öntjük. Jól összegyúrjuk, és másnap reggelig hűvös helyen, letakarva pihentetjük. Ebből 1,3 kg előtésztát kapunk.
Másnap az előtésztához 1,15 kg tönkölylisztet, 3 dkg sót, 3 teáskanál kenyérfűszert (én koriandermagokat törtem össze mozsárban és hozzátettem őrölt köményt), 3 evőkanál olajat, illetve 1,5 kocka élesztőt 6,5 dl langyos vízben feloldva hozzákeverünk, jól átgyúrjuk, majd lefedve kb. 15 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőlük, majd letakarjuk, és újból kelni hagyjuk.
Ezután a háromszor kelt kenyereket vízzel bespricceljük és 250 fokos sütőbe toljuk. 1 perc után visszavesszük 180 fokra és összesen 45-55 percig sütjük.
Megjegyzés
FIGYELEM! Ez 3 KENYÉRRE VALÓ ADAG, 1 kenyérnél harmadolni kell az adagokat!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.