
recept
Egyszerű


Barnasörös marharagu
Hozzávalók
Elkészítés
- A barnasörös marharagu elkészítéséhez egy öntöttvas lábasban felhevítjük az olívaolajat, és kevergetve megpirítjukk benne a meghámozott és felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, 2 cm-es kockákra vágott húst, megszórjuk a liszttel, és elkeverjük.
- Hozzáöntjük a barna sör felét, a konzerv paradicsomot a levével együtt, megszórjuk a barna cukorral, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet.
- Felforraljuk a ragut, majd kis lángon, lefedve legalább 2 órán át főzzük, amíg a hús omlósra puhul, és a ragu besűrűsödik. Közben néhányszor átkeverjük, és a maradék sörrel pótoljuk az elfőtt folyadékot. Tálalás előtt kivesszük belőle a babérleveleket és a kakukkfű szárakat. Bármilyen burgonyaköret jól illik a marharaguhoz.

















