A barna sörös báránycsülökhöz előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
Egy nagy, sütőálló edényt a tűzre teszünk és olajat hevítünk benne. A báránycsülkök minden oldalát aranybarnára pirítjuk, azaz kérgesítjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor a húsokat kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon dinsztelni kezdjük a kockára vágott vöröshagymát. Erre kerül az apróra vágott sárgarépa, a megtisztított, kockázott zeller, és a zöldségeket 7-8 percig pirítjuk.
A zöldségekhez ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, majd pár percig kevergetve pirítjuk.
Fűszerezzük kakukkfűvel, babérlevéllel, rozmaringgal, sóval és borssal.
Felöntjük barna sörrel és az alaplével, majd visszahelyezzük az előzőleg kérgesített báránycsülköket. Az edényt lefedjük és a sütőbe helyezzük, ahol 2-2,5 óra alatt addig sütjük, amíg a hús omlós nem lesz.
Nézd meg videón, hogyan készül a barna sörös báránycsülök!
Megjegyzés
Almás zellerpürével és pirított répákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.