
recept
Egyszerű


Barbecue-szósz
Hozzávalók
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- Egy lábasba öntjük a barna cukrot, alacsony hőmérsékleten olvasztani kezdjük, karamellizáljuk.
- Ha felolvadt és aranybarna színű lett, óvatosan felöntjük a borral, ügyelve, hogy a gőz ne égesse meg a kezünket. A cukor újra összeáll, ez ilyenkor természetes, pár perc után feloldódik.
- Ha feloldódott, felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük sóval, borssal, majd következnek a fűszerek: a füstölt paprika, a pirospaprika, a fahéj, a fokhagymapor. Ízesítjük továbbá a mustárral, a szójaszósszal, a Worcestershire-szósszal, végül felöntjük a narancslével, és az egészet alaposan összekeverjük. Legvégül a ketchupot is hozzáadjuk, ezt is elkeverjük.
- Közepes lángon kevergetve nagyjából 20-25 perc alatt felére redukáljuk, sűrűre főzzük.
Nézd meg videón, hogyan készül a barbecue-szósz!
Megjegyzés
Az elkészült édes-savanyú-fűszeres szósz (3 dl) jól záródó üvegben hónapokig eláll.
Használhatjuk barbeque-húsok pácolásához, vagy mártogatósnak, de köretek mellé, kiegészítő mártásként is kiváló.




















