
recept
Mester



Barackos-túrós tejfölös lepény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
- Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, tojással, majd a megkelt élesztővel és az étolajjal összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, a tésztát lisztezett felületre tesszük, tepsi méretre nyújtjuk. A nyújtófára gyengéden rátekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük, kirakjuk vele a tésztát.
- Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Alaposan összekeverjük, és ráöntjük a barackos lapra. 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor már szeletelhetjük.
























