
recept
Mester



Barackos charlotte-torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A tálhoz:
Elkészítés
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját krémesre keverjük a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral, amjd összeforgatjuk a fehérjehabbal. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az étkezési keményítőt, majd a tésztát egy tepsibe simítjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült, cukorral megszórt konyharuhára borítjuk azonnal, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a lekvárral és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
- A barackokat apróra vágjuk. A krémhez a túrót összekeverjük a tejszínnel, mascarponéval, cukorral és a zselatin fixszel, majd hozzákeverjük a barackokat is.
- Egy kerek tálat vékonyan kikenünk olajjal, kibéleljük a piskótával, és beleöntjük a krémet. 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A BARACKOS CHARLOTTE TORTA


















