Egy nagy méretű lábasba beleöntjük az ecetet, és kézzel alaposan körbekenjük.
A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a rossz részeket eltávolítjuk. Betesszük a lábasba, és beindítjuk a sütőt.
A legkisebb fokozaton (40-50 fok) sütjük egész éjjel, kb. 8 órán át. 8 óra sütés után kicsit feljebb vesszük a fokozatot, és így sül még további 3 órán át.
Kivesszük a sütőből, majd a tűzhelyen, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot (ha elég édes a barack, elég kb. 20 dkg cukor is kilónként). 30 perc alatt, kevergetés mellett jól besűrűsödik, és csak kisebb gyümölcsdarabok maradnak benne. A legvégén hozzáadjuk a nátrium benzoátot.
Amíg még forró, üvegekbe töltjük. A megtöltött, jól lezárt üvegeket pár percre fejjel lefelé fordítjuk, majd szárazdunsztba kerülnek, vagyis takarók között hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Nagyon finom és egyszerűen, kevés munkával elkészíthető. Az előkészítés és kevergetés mindössze bő 1 óra, a többit a sütő elvégzi, az éj leple alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.