Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket és a barna cukrot. Hozzáadjuk a diót, a felvert tojásokat, a reszelt sárgarépát, a pépesített banánt és az olajat. Az így kapott keveréket beleöntjük az előkészített tortaformába, és elsimítjuk. Körülbelül 75 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat: a krémsajtot és a puha vajat egy tálban elektromos habverővel addig keverjük, amíg a lehető legfehérebb, és krémes állagú lesz. Fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, miközben tovább keverjük.
A kihűlt torta tetejére rákenjük a mázt, akár habzsákot is a használhatunk hozzá.
A kandírozott répa elkészítéséhez meghámozzuk a sárgarépát, majd hámozóval hosszában vékony csíkokra vágjuk. Egy bögrényi vizet felforralunk a cukorral, majd amikor a cukor teljesen feloldódott, beletesszük a répacsíkokat, és gyöngyözve főzzük 15 percig.
Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd a répacsíkokat egyenként elsimítjuk rajta. Azután 100 fokon 20 percig sütjük, majd a csíkokat formára szárítjuk, például egy bögre oldalára téve vagy fakanál nyelére tekerve. Amikor megszilárdultak, óvatosan leszedjük őket, és ezekkel díszítjük a torta tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.