
recept
Egyszerű



Banános muffin
5
banános muffinháziasmuffin receptbanános muffin receptdesszertalapanyagtípusalkalomAllergénekamerikaiAprósüteményekBuliDesszertekGlutént tartalmazó gabonafélékGyerekzsúrgyümölcsösjellegklasszikusmediterránmuffinnemzetiség, országreformkonyhaReggelistílussüteményszénhidrátTársaságTejtípusTojásUzsonna
Hozzávalók
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- A banános muffin tésztájához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a fahéjat, és a sót.
- Egy másik keverőtálban összetörjük a banánt, hozzáadjuk megolvasztott, de nem forró vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a tejet, majd (robotgéppel) alaposan összekeverjük.
- A banános alaphoz öntjük a sütőporos lisztes keveréket, aztán könnyed mozdulatokkal csomómentes sűrű masszává keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffin kapszlikkal, vagy jó alaposan kikenjük vajjal.
- A tésztát egy kanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőforma mélyedéseiben. Betoljuk a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor elkészült, a formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni, ezután kínálhatjuk. Készíthetjük, csokival, fehér csokoládéval vagy karamellával is.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A BANÁNOS MUFFIN:
Megjegyzés
Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl. Érett banánnal a legfinomabb. A barna cukrot felesben keverhetjük kristálycukorral is.






















