Az air fryerben készülő banános muffinhoz meghámozzuk a banánokat, majd a robotgép táljába tesszük, és egy villával összetörjük őket. (Minél érettebb a banán, annál édesebb és aromásabb lesz a muffin.) A banánpéphez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és az olajat, majd kihabosítjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Az összeforgatott száraz hozzávalókat hozzáöntjük a robotgép táljában lévő kihabosított masszához, és fakanállal vagy spatulával alaposan összeforgatjuk. Nem kell túlkeverni, elég, ha homogén, sima tésztát kapunk.
A kész muffinmasszát szilikon muffinformákba adagoljuk – ezek tökéletesen alkalmasak az air fryer használatához, mert hőállóak és könnyen kezelhetők. A formákat kb. háromnegyedig kell megtölteni, hogy legyen helyük szépen feljönni sütés közben. A muffinformákat az air fryer sütőkosarába helyezzük. Ha egyszerre több muffin sül, érdemes egy darab sütőpapírral letakarni őket, hogy ne kapjanak túl erős felső hőt az első percekben. Beállítjuk a sütőt 160-170 fokra, és letakarva 7 percig sütjük a muffinokat.
Ezután kinyitjuk a készüléket, levesszük a papírt, és átrendezzük a muffinokat az air fryer kosarában – a középen lévőket kívülre tesszük, és fordítva. Így egyenletesen sülnek meg, nem csak a forróbb részeken. Végül készre sütjük a muffinokat további 7 perc alatt, ezúttal már takarás nélkül, szintén 170 fokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.