Első lépésként elkészítjük a körethez a sült fokhagymát. A fokhagyma tetejét levágjuk, ráhelyezzük egy darab alufóliára, meglocsoljuk olívaolajjal és becsomagoljuk. 200 Celsius-fokon 40 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a fokhagyma, addig meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit leszűrjük és félretesszük.
A baconös csirkemellhez a húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Egy deszkára fektetjük a baconszeleteket úgy, hogy egymást picit fedjék. A baconre helyezzük a fűszeres csirkemellszeleteket, szorosan feltekerjük és két-három centis darabokra vágjuk. A falatokat nyársra szúrjuk, kb. hármat-hármat egy pálcikára és kevés olajon, serpenyőben mindegyik oldalát pár perc alatt készre sütjük.
A megsült fokhagymát hozzányomjuk a kifőtt burgonyához, hozzáadjuk a vajat és a tejet, megsózzuk és krémesre pürésítjük.
A kisült csirkemellsaslikot burgonyapürén tálaljuk, ezzel el is készült a finom ebéd.
Nézd meg videón, hogyan készül a baconös csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.