A babot előző este beáztatjuk. A körmöt, és a füstölt húst megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk.
A beáztatott babot egy fazékba öntjük, belerakjuk a négy felé végott körmöt, a füstölt húst, a hagymákat, a babérlevelet, a felkarikázott répát, zöldséget, zellergumót, a paradicsomot, és a paprikát, sózzuk és felöntjük kb 2 l vízzel, majd lassú tűzön legalább 2 órán át főzzük.
Amíg fő a bablevesünk elkészítjük a csipkét. A tojást felverjük, elkeverjük benne a lisztet jó kemény tésztát kel kapni. Összegyúrjuk, majd kilapítjuk, és kis tésztákat csipkedünk, egy enyhén lisztezett tányérra rakjuk.
Ha puha a bab akkor belerakjuk csipetkét a levesbe és puhára főzzük. Ha minden megpuhult akkor berántjuk a levest. A zsírt felmelegítjük, és beleszórjuk a lisztet, világos zsemle színűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és berakjuk a pirospaprikát, elkeverjük majd felengedjük 2 dl hideg vízzel. A forrásban lévő levesbe öntjük, jól kiforraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.