A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákkal és a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk, és kemény munkával hólyagosra gyúrjuk. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy kapcsos tortaformát vastagon kivajazunk, a vajat megolvasztjuk, a diót és a cukrot kikeverjük. Fogjuk a tésztapogácsákat, beleforgatjuk az olvasztott vajba, meghempergetjük a cukros dióban, és a formába sorakoztatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk letakarva (a dió könnyen odakap).
Amíg sül a tészta, elkészítjük a vanília sodót. Ehhez a tejet a vaníliarúd kikapart magjával felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Egy másik lábosban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral és a liszttel. Apránként hozzáadva a vaníliás tejet, kis lángon sűrűre főzzük (nem nagyon sűrűre, nem puding!)
Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. (Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek.) Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne lesz.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt is, finoman keverjük, amíg teljesen elegyedik a szósszal. Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamell homogén lesz.
A sós karamellel meglocsoljuk az aranygaluskákat, majd egy mély tányérba teszünk vaníliasodót és aranygaluskát, kevés porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.