
recept
Mester




Aranygaluska kuglóf formában
Hozzávalók
A tésztához:
A formához:
A szóráshoz:
Elkészítés
- Az élesztőt fél dl tejben,1 tk. cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk a tésztából.
- A kuglófformát vajjal kikenjük. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk,olvasztott vajjal meglocsoljuk, és addig rétegezzük, míg el nem fogy.
- 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Vaníliaöntettel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó sok öntettel az igazi,alul-felül meglocsolva. Jó étvágyat kívánok hozzá!























