
recept
Bonyolult

Aranygaluska (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán)
Hozzávalók
A kenéshez:
A nyújtáshoz:
A szóráshoz:
A sodóhoz:
Elkészítés
- Az aranygaluska tésztájához a liszteket, az utifűmaghéjat és őrleményt, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, és jó alaposan összedolgozzuk.
- Enyhén köleslisztes lapon kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, az aljára szórunk a dióból, majd egy sorban, szorosan egymás mellé rajuk a tésztakorongokat, vékonyan beolajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd újra tésztakorongok következnek, olajozás, diószórás, amig a tészta el nem fogy.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütjük az aranygaluskánkat.
- A sodóhoz a kókusztejet lassú tűzön felmelegítjük, édesítjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, és összeforraljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, több diétába is beilleszthető finomság.





















