
recept
Egyszerű
Ananászos csirke
Hozzávalók
Elkészítés
- Az ananászos csirke elkészítéséhez a lisztet, a sót, a borsot és a curryt összekeverjük. A csirkemellett felcsíkozzuk, majd a csíkokat megforgatjuk a fűszerkeverékben.
- Ezután egy serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk a csirkemellcsíkokat. Egy nagyobb edénybe szórjuk a megpirult húsokat. A serpenyőben maradt pörzsanyagokat is felkaparjuk, és hozzátesszük. Felengedjük a meleg alaplével, és hozzáadjuk a darabolt ananászt a levével együtt.
- Kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, a megmaradt lisztes keverékkel megszórjuk, és újra kiforraljuk. Végül finomra vágott korianderrel és a lime levével ízesítjük. Főtt jázmin rizs illik hozzá a legjobban.
Megjegyzés
50 dkg jázminrizst főzzünk ki hozzá.














