
recept
Bonyolult
Almás vöröslencsével töltött pestós pisztráng
Hozzávalók
A töltelékhez:
A páchoz:
Elkészítés
- Összekeverjük a vöröslencsét, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a koriandert, és 5 percig állni hagyjuk. Közben az almát megpucoljuk és lereszeljük. A vöröslencsés keveréket feltesszük főni, hozzákeverjük az almát, hozzáadjuk a balzsamecetet, megsózzuk, majd 1 dl vizet hozzáadva haraphatóra pároljuk (a lencse ne essen szét), majd félretesszük hűlni.
- Egy tálban összekeverjük a pác összes hozzávalóját, majd egy botmixerrel pépesítjük (nem gond, ha egy-két mandula eredeti méretben megmarad), majd a halakat kívül és belül alaposan átdörzsöljük vele.
- Kb. fél órát állni hagyjuk a hűtőben, majd a pisztrángokat megtöltjük a töltelékkel. Egy hőálló edénybe tesszük, végül alaposan megkenjük a maradék pestóval kívülről, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt alsó-felső sütéssel 175 fokon megsütjük.
- Néha a lecsurgó páccal újra megkenjük, a végén 5 perces grillfokozattal megpirítjuk a tetejét.
Megjegyzés
Én szegfűszeges, almás basmati rizst készítettem mellé és mondhatom, erőteljes ízharmónia kerített hatalmába.





















