
recept
Egyszerű
Almás-zabpelyhes morzsasüti
4.5
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, kristálycukorral és fahéjjal megszórjuk. A zabpelyhet, a lisztet és a margarint összemorzsoljuk.
- 2-3 evőkanál lekvárt vízzel kisséfelhígítunk, a tésztához keverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünkmargarinnal és kilisztezzük. Az almát a tepsibe rakjuk, kézzel rámorzsoljuk a tésztát. 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük, addig, míg enyhén megbarnul a teteje.
Még több almás finomság >>>
SÜTEMÉNYEK VÉGTELEN TÁRHÁZA >>>
ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>
Megjegyzés
A tészta kevésnek tűnhet, de elég, csak nagyon jól el kell morzsolni, oszlatni az almán. És néhol, ha kilátszik az alma, az sem baj.






















