
recept
Egyszerű
Almás-céklakrémleves
Hozzávalók
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk (2 evőkanállal félreteszünk a tálaláshoz). A hagymát felaprítjuk, az almát hámozás nélkül feldaraboljuk.
- Közepes erősségű tűzön feltesszük a zöldségeket és az almát főni az alaplével és a babérlevéllel, ha felforrt, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a cékla megpuhul (kb. 20 perc).
- A babérlevél eltávolítása után krémesre turmixoljuk a levest. Tálaláskor a kitálalt levesekre kevés tejfölt kanalazunk, megszórjuk a céklakockákkal és friss kaporral díszítjük.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András























