
recept
Egyszerű



A legjobb palacsintatészta
4.5
háziaspalacsinta receptalapreceptpalacsintatésztapalacsintadesszertalapanyagtípusalkalomAllergénekBuliDesszertekebéd-vacsora otthonraGlutént tartalmazó gabonafélékGyerekzsúrháziasjellegklasszikusmagyarnemzetiség, országpalacsintákPalacsinták és gofrikstílusszénhidrátTársaságTejtípusTojásUzsonnavegetáriánus
Hozzávalók
A sütéshez:
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
- Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
- Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
- A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
- Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.
Megjegyzés
Olvasónk szerint sok kísérletezgetés eredménye! A lisztet evőkanállal is kimérhetjük. Ez esetben: 1 kissé púpos evőkanál = 2 dkg


















