hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarasüti fagyival

MME MME
4.7/5
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 8,5 dkg liszt
  • 1,25 dl tej
  • 35 dkg rebarbara
  • vaj a formához
  • 2,5 dl vaníliaszósz (porból készített is jó)
  • 8 gombóc fagylalt
  • porcukor a szóráshoz
  • A díszítéshez:
  • néhány szem eper

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, egymás után beledolgozzuk a lisztet és a tejet, kb. 20 percig pihenni hagyjuk. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát a tűzálló tálba öntjük, rászórjuk a rebarbarát. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. A tányérok aljára 3-3 evőkanál vaníliaszószt öntünk. Mindegyikre 2-2 gombóc fagylaltot ültetünk, és melléteszünk 1-1 darab friss, forró süteményt. A tányért megszórjuk porcukorral, a szélét félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 393 kcal

Ezek is érdekelhetnek