Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A cukrot egy vastagfalú edényben karamellizáljuk, ha már aranyszínű, felöntjük a borral, összeforraljuk. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a karamelldarabok felolvadnak. A vanília kikapart magjainak felét, a vanília- és fahéjrudat a rebarbarával együtt a lábosba tesszük, és néhány perc alatt összeforraljuk. A megfőtt rebarbaradarabokat egy szűrővel kiemeljük, a maradék folyadékot kb. 5 perc alatt szirup sűrűségűre főzzük.
A krémhez a hűtött tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a sovány túrót a porcukorral,amaradék vaníliavelővel és a juharsziruppal csomómentesre keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
A kihűlt szirupból kivesszük a vanília- és a fahéjrudakat, visszakeverjük hozzá a rebarbarát.
A desszertet poharakba rétegezzük. Először a rebarbara, majd a mascarponés krém jön, a rétegek közé és a tetejére összemorzsolt amaretti kekszet szórunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!