Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás-túrós pohárkrém

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rebarbarakompóthoz:
  • 60 dkg rebarbara
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl rozé bor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 rúd fahéj
  • A túrókrémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg sovány túró
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg habtejszín
  • Valamint:
  • 15 dkg amaretti (vagy más mandulás) keksz

Elkészítés

Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A cukrot egy vastagfalú edényben karamellizáljuk, ha már aranyszínű, felöntjük a borral, összeforraljuk. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a karamelldarabok felolvadnak. A vanília kikapart magjainak felét, a vanília- és fahéjrudat a rebarbarával együtt a lábosba tesszük, és néhány perc alatt összeforraljuk. A megfőtt rebarbaradarabokat egy szűrővel kiemeljük, a maradék folyadékot kb. 5 perc alatt szirup sűrűségűre főzzük.

A krémhez a hűtött tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a sovány túrót a porcukorral,amaradék vaníliavelővel és a juharsziruppal csomómentesre keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.

A kihűlt szirupból kivesszük a vanília- és a fahéjrudakat, visszakeverjük hozzá a rebarbarát.

A desszertet poharakba rétegezzük. Először a rebarbara, majd a mascarponés krém jön, a rétegek közé és a tetejére összemorzsolt amaretti kekszet szórunk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss