Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás pitetortácska

75 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A munkalapra öntött lisztet elvegyítjük a porcukorral és a sóval, majd a halom közepébemélyedést vájunk. A halom körül elosztjuk a felkockázott vajat. A mélyedésbe tesszük atojássárgáját, és hozzáadunk kb. 3 cl vizet. Késsel az egészet összedolgozzuk, majd kézzel gyorsansimára gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
  2. Közben a töltelékhez a tálba morzsolt túrót krémesre keverjük a cukorral, a tojásokkal, avaníliás cukorral és a pudingporral. A megmosott rebarbaraszárakat a végek eltávolítása utánmeghámozzuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A tésztát két réteg folpak között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd a 8 vagy 10 cm átmérőjűformák méreténél nagyobb körlapokat vágunk ki belőle. A kikent formákat kibéleljük a tésztával,megtöltjük a túrókrémmel és megrakjuk a rebarbarával. A 180 fokra előmelegített sütőbenaranybarnára sütjük 25-30 perc alatt, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss