Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás-narancsos frangipane torta

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).

2. Béleljünk ki a készen kapható omlós tésztával egy 23 cm átmérőjű hullámos szélű piteformát, a felesleges részeket vágjuk le egy konyhai ollóval vagy késsel.

3. Egy közepes méretű tálban robotgéppel habosítsuk fel a margarint és a cukrot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tojásokat.

4. Keverjük a krémes masszához a mandulát, a narancshéjat és a lisztet.

5. Kanalazzuk át a masszát az előkészített formába.

6. A rebarbara 2/3-át szeleteljük fel 6, a maradék 1/3-ot pedig 4 cm-es darabokra, majd minden darabot hosszában is vágjunk 3 felé. A rebarbaraszeleteket tegyük egymás mellé a massza tetejére, majd hintsük meg a tetejét 2 teáskanál finomra őrölt kristálycukorral.

7. Süssük a rebarbarás tortát aranybarnára a sütőben 40-50 perc alatt.

8. Vágjuk a kész tortát szeletekre, helyezzük őket tányérokra, majd közvetlenül a tálalás előtt tegyünk minden szelet tetejére 1-1 gombóc vaníliafagyit.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss