A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük. Amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a felaprított rebarabarát, és alacsony lángon kb. 5 percig főzzük, hogy a rebarbara ne essen szét, de megpuhuljon. Élénkebb szín eléréséhez adunk hozzá 3-5 szem fekete szedret, és azzal együtt forraljuk. Leszűrjük és lehűtjük.
Egy shakerben jól összerázzuk a vodkát és a szirupot 1-2 jégkockával. Egy kisebb kancsóban habverővel összekeverjük a likőrt és a limonádét pár szem jégkockával.
A rebarbarás vodkát átszűrjük, 4 behűtött koktélos pohárba öntjük. A likőrös keveréket a koktél tetejére csorgatjuk egy kanállal adagolva, úgy hogy külön réteget képezzen a pohárban. Rebarbaraszalagokkal díszítjük.
A rebarbarás vodkához tojáslikőr helyett adhatunk 1 tk rebarbarás-epres likőrt. Különleges, ízletes, kissé erős koktél, ezért fogyasszuk óvatosan. Színezhetjük még grenadinsziruppal vagy bodzabogyó levével is. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!